19. yüzyılın sonunda yaşamış ABD’li yazar Edgar Watson Howe’un dediği gibi; “Hayat, güvenilirliğin As kartı olduğu bir iskambil oyunu gibidir…”

Hepimiz, doğamız gereği güvenilirliğe değer veririz. Yatırımcılar, patronlar, liderler, tüketiciler, komşular, arkadaşlar güvenilir insanlar ararlar. Neden? Çünkü tutarlılığa, taahhütleri ve vaatleri yerine getireceğine güvendiğimiz kişi ve kurumlara önem veririz. Güvenilirlik; temelde hayatımızı (ve yaptığımız her şeyi) daha kolay ve daha keyifli hale getirir.

Liderlerin, en başta güvenilirliğin önemini kabul etmesi başarının adımlarından biridir. Güvenilir sonuçlar veren bir ekip veya işletme, yalnızca güvenilir bireylerden oluşur. Güvenilirliğin temel unsurlarından birinin “yapacağımızı söylediğimiz şeyi yapmak” olduğunu göz önüne alırsak, bunun anahtarı iletişimdir.

Hepimiz kendimize "Ben ne kadar güvenilirim?" ve “Bunu oluşturmak için ne yapabilirim?” diye sorarak yola çıkabiliriz. Burada dikkate almamız gereken bazı noktalardan bahsedebiliriz:

-       Beklentileri yönetmek

-       Hayır demeyi öğrenmek

-       Güçlü bir kurumsal farkındalık geliştirmek

-       Yapılması gerekeni değil, doğru olanı yapmak

-       Pozitif duygusal güvenilirlik oluşturmak

-       İletişimde proaktif yaklaşımı benimsemek

Siz de bir lider olarak güvenilirliğinizi artırmanın yollarını arıyorsanız, Academy Lab’in “Güven İklimi Oluşturma” eğitimine mutlaka göz atmalısınız. Sanatografi iş birliğiyle gerçekleştirilen bu 3 saatlik eğitimde, “Güvenirliliğinizi arttırmanın 6 fonksiyonu”, “Bu 6 fonksiyonu nasıl edinebilirim?” ve “Güvenirliğin 6 fonksiyonunu nasıl geliştirir ve çeşitlendirebilirim?” konuları ele alınıyor.

Bilgi için:

academylabonline.com

[email protected]