Her ne kadar işletme fakülteleri doğrudan iş hayatına çalışan hazırlasa da Business Etiquette olarak adlandırılan ‘çalışma hayatının sosyal becerilerini’ öğretmez. Aslında başarılı bir kariyer; teknik becerilerin yanı sıra kişisel algı ve imajınızı nasıl yönettiğinize, iş özeninize ve fırsatları şansa çevirme becerinize bağlı.

Business Etiquette’i; insanların iş yerinde nasıl davranacaklarına rehberlik eden bir dizi yazılı olmayan kural olarak da özetleyebiliriz. Bu kurallar; çalışanların işte ve diğer profesyonel ortamlarda kendilerini rahat ve güvende hissetmelerini sağlayan tavır ve davranışlar için genel bir kılavuzdur.

Dünyanın her yerinde geçerli sayılabilecek bazı Business Etiquette kurallarından söz edebiliriz. Bunlar arasında; tanıdık birisiyle karşılaştığında el sıkışmak, insanları birbirlerine takdim etmek/tanıştırmak, her zaman ‘lütfen’ ve ‘teşekkür ederim’ demek, insanların sözünü kesmemek, e-postalar ve tüm yazışmalarda kullandığınız dile dikkat etmek ve bir e-posta göndermeden önce mutlaka iki kez kontrol etmek, ofiste dedikodudan uzak durmak, siyasi ve dini konulara girmemek, toplantılara ve görüşmelere zamanında gitmek ve yüz yüze görüşmelerde telefona bakmamak gibi yazılı olmayan birçok kural bulunuyor.

Elbette, iş hayatı sadece ‘iş yapmak’ ile sınırlı değil. Öz farkındalık, kariyeriniz için en öncelikli becerilerden biri. İşinizin sizin için ne ifade ettiğini bulmak, kişisel kaynaklarınızı yönetebilmek, davranışsal becerilerinizi geliştirmek ve karşınıza çıkan fırsatlara hazır olmak, kariyer rotanızın önemli adımlarını oluşturuyor.

Siz de Business Etiquette’in altın kurallarını öğrenmek ve geliştirmek istiyorsanız, Academy Lab’in sosyal ve duygusal zeka odaklı Business Etiquette eğitimine göz atabilirsiniz. Özellikle MT ya da iş hayatına yeni girmiş kişiler için tasarlanan bu eğitim; retorik sorular, ipuçları ve kişisel farkındalık sorguları ile katılımcılara çok yüksek etkileşimli bir deneyim sunuyor.