tedx

TEDx KONUŞMALARI NEDEN ETKİLİ?
Konferanslar ve sunumlar kurumsal dünyada düzenli bir özellik haline geldi. Her zaman hedef kitleye iletilmesi gereken yeni bilgiler veya ele alınması gereken bir sorun vardır. Sunumlar, temel amacı faydalı bilgileri aktarmak olan hedef kitle ile etkili bir etkileşimin gerçekleştirildiği en iyi platformu oluşturur.
Sunum veya doğru konuşmak sadece iş hayatımızda değil artık günlük hayatımızda da önemli bir yere gelmektedir. İş arkadaşlarımızla, ailemizle, yeni tanıştığımız kişilerle konuştuğumuzda doğru ve etkili konuşmak sizi her zaman bir adım öne çıkarır.
TED Talks, doğru iletişim için mükemmel bir fırsat yaratan benzersiz ve popüler bir platformdur. Dünyanın her yerinden insanlar, çok çeşitli konuları kapsayan sunumlarda kendilerini ifade etmek için TED Talks'u kullanıyor. TED Talks'ın özellikleri, onu diğer sunum biçimleriyle karşılaştırıldığında iş dünyasında olağanüstü kılmıştır.

TED Talks'u öne çıkaran nedir?

İyi Hazırlık

Spontane doğası nedeniyle bir TED Talk düzenlemek için çok çaba harcandığına inanmak zor olabilir, ancak büyük güne hazırlanmak için çok fazla hazırlık yapılması gerekiyor. Bu konferanslardaki sunucular, sunumun her zaman kusursuz ve anlaşılması kolay olması için sunumlarını prova etmek ve ezberlemek için çok zaman harcadılar.

En Kaliteli Görseller

Bu özelliği gerektiren bir TED sunumu için görsellerin oluşturulması ve ayarlanması yüksek düzeyde profesyonellik gerektirir. Profesyonel aydınlatmanın ve en iyi aksesuarların kullanılması, sunucunun rollerini yerine getirmesini kolaylaştırır.

Profesyonel Düzenleme

TED Talks sunumları normal kurumsal sunumlarla karşılaştırıldığında kalite farkını anlamak kolaydır. İzleyicilerin sunumu birçok açıdan izlemesini sağlamak ve böylece sunumun genel kalitesini iyileştirmek için kayıt üzerinde birçok profesyonel düzenleme yapılır.

TEDx Konuşma Farkı

İş konferanslarının ortak algısı, çoğu bu bilgilerle ilişki kuramayan izleyicilere sayısız rakam ve verinin okunduğu sıkıcı sunumlar olduğu yönündedir.

TED Talks, din, spor, siyaset ve hatta sağlıklı yaşam gibi pek çok konuyu kapsayan esnek bir şekilde organize edildiği için bu alanda öne çıkıyor. Sunumu yönlendiren şey, gerçek duygularını sunum sırasında ifade etme özgürlüğüne sahip olan sunuculardan gelen tutkunun açık ve ham ifadesidir. TED Konuşmaları da interaktiftir; bu, izleyicinin her türlü can sıkıntısından kurtularak sunumun aktif bir parçası olabileceği anlamına gelir. TED Konuşmaları kısa ve kesindir; genellikle konuya bağlı olarak yaklaşık 5 ila 18 dakika sürer.

Sunumlarınızı Daha İyi Hale Getirin

En iyi sunumlar, etkileşimin hem ilgi çekici hem de etkileşimli olmasını sağlamaya yönelik özveri ve bağlılığın sonuçlarıdır. İş konferanslarında veya kongre toplantılarında bir sunuma yüksek derecede tutku aşılamak önemlidir. Sunucular, konu hakkında ilgi uyandıracak tutkulu ve kişisel bir açıdan konuşmaya teşvik edilmelidir; bunun için iyi bir organizasyon ve provalar gerekecektir.

Sizde Academylab farkıyla TEDx konuşmaları düzeyinde şirketiniz için sunum ve konuşma düzenleyebilirsiniz. Sunumların ve konuşmaların en ince ayrıntısını öğrenerek sunumunuzu ön plana çıkarabilirsiniz.