Kişisel gelişime odaklanmak, başarıya ulaşmanın yollarından biri ancak gelişim, arzu ettiğimiz sonuca ulaşmaktan çok daha karmaşık bir süreç. Nasıl bir lider, çalışan, yönetici, ebeveyn veya eş olmak istediğimize odaklandıkça, o kişiye dönüşmek için ilerleme kaydedebiliriz.

Liderlik ve iş stratejileri koçu Christopher Fairbank, gelişime yardımcı olacak 3 anahtar noktayı gösteriyor: Birincisi; bakış açısını bulmak ve o bakış açısını nasıl değiştireceğini öğrenmek. İkincisi; geliştirmeye ihtiyaç duyulan alanları bulmak. Ve üçüncüsü; gelişimin öneminin farkına varmak.

Bu üç nokta ışığında Fairbank, şu önerileri sıralıyor: “Eşsiz, dolaysız ve harekete geçmeye hazır bir bakış açınız olmalı. Bu, sizi öngörülemeyen durumlara karşı hazırlıklı kılar. Böylece yeni becerilerin ve öğrenmenin yolu açılır. Geliştirmeniz gereken alanları belirledikten sonra, bunlardan birine öncelik verip tüm ilginizi ona yöneltmelisiniz. Unutmayın ki, kişisel gelişim sadece bir tavsiye veya hoş bir uğraş değildir. Hepimizin öğrenmeye, ilerlemeye ve en iyi fırsatları yakalayıp başarılı olmak için gelişime ihtiyacımız var.”

Siz de profesyonel ve kişisel anlamda kendinizi geliştirmeye ihtiyaç duyuyorsanız, Academy Lab ve Sanatografi iş birliğiyle gerçekleşen Kişisel Gelişim Eğitimleri’ne mutlaka göz atmalısınız. Yaratıcılıktan liderliğe, özşefkatten nefes terapisine, zaman yönetiminden stresi yenme ve etkili iletişime kadar birçok farklı alanda eğitimler sizi bekliyor.