SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARI İÇİN YARATICILIĞA YATIRIM YAPMAK...

Yaratıcılık, yalnızca sanatçılara özgü bir özellik değil elbette… İş yaşamı dahil, hayatın her alanında yaratıcı düşüncenin izlerini bulabiliriz. Eğer yeni bir iş kurmak, işinizi büyütmek veya verimliliği artırmak istiyorsanız, siz de yaratıcılık üzerine durup düşünmelisiniz.

Yeni, benzersiz ve ilginç fikirler üretmiyorsanız; işinizle ilgili bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Yaratıcılık, orijinalliği besler. Yapılmayanı yapmak da, iş dünyasında başarının kilit noktalarından biri hiç şüphesiz. Amerikalı yazar Herman Melville’in dediği gibi; “Orijinallikte başarısız olmak, taklitte başarılı olmaktan daha iyidir.”

Bir düşünün; başka birinin yaratıcılığıyla belirlediği sınırlar olmadığında, iş fikrinizle ne kadar ileriye gidebileceğinizin de bir limiti yoktur. Çünkü oraya önce siz vardınız!

Yaratıcılığın, işinize neler katabileceğine bir bakalım…

-       Sizi konfor alanınızın dışında düşünmeye teşvik eder.

-       Başka insanların bakış açılarını anlamanıza yardımcı olur.

-       Zihninizi sınırsız olasılıklara açar.

-       Müşterilerinize ulaşmanın yeni yollarını bulmanıza yardım eder.

-       Onların ihtiyaçlarına benzersiz çözümler yaratmanızı sağlar.

-       Tekdüzelikte sıkışıp kalmanızı engeller.

-       Değişen piyasa koşullarına ayak uydurmanıza destek olur.

-       Öngörülemeyen sorunlara karşı etkin çözüm süreçleri geliştirmenizi ve verimliliği artırmanızı sağlar.

Özetle; 21. yüzyılın iş dünyasında kazananlar, yaratıcılığa yatırım yapanlar olacak. İşinizde fark yaratmak istiyorsanız, Academy Lab’in Yaratıcılık Oyunları atölyesi tam da sizin için. Bu atölyeyle çalışanlarınızın kendi yaratıcı potansiyellerini keşfetmeleri için onlara fırsat tanıyarak şirketinizi daha yaratıcı bir organizasyona dönüştürebilirsiniz.