meditasyon

GÜN SONU MEDİTASYONU İLE ÇALIŞANLARINIZIN STRESİNİ AZALTIN

Koronavirüs’ ün getirdiği pandemi döneminde evden çalışma sayısı kat ve kat artmış durumda. Çoğu şirket ve işverenler evden çalışma uygulamasına halen devam etmekte. Peki home Office çalışma şekli çalışanların psikolojik sağlığını nasıl etkiliyor? İş verimliliğini etkileyebiliyor mu?
Ofis tabanlı çalışmanın ana avantajlarından biri, düzenlemeye dahil edilen sosyallik unsurudur. Günlük olarak iletişim kurmanın, çalışanların ruh sağlığı ve morali için iyi olduğu açıktır.
Sürekli olarak evden çalışmak, iş ve ev hayatınızın aynı ortamda geçiyor oluşu, çalışanların hayatı çok fazla rutine oturmasına neden olabilir. Bu rutin belli bir süre sonra işlerine odaklanamamalarına ve sürekli tek bir ortamda vakit geçirdikleri için psikolojik sorunlar yaşamalarına neden olabilir. Yaşanabilecek bir diğer problem de sosyal ortamlardan uzaklaşmaya ve yalnızlaşmaya başlayabilirler.
Bazı insanlar, evden çalışmanın zorlukları daha belirgin hale geldiğinde hissettikleri stres karşısında şaşırırlar.
Araştırmaya göre, evden çalışanlar yüksek düzeyde stres rapor etme eğilimindedir.


• Sahada çalışanlara kıyasla daha sık evden çalışan çalışanların %41'i, yalnızca sahada çalışanların %25'i ile karşılaştırıldığında kendilerini oldukça stresli olarak değerlendirdi.
• Evden çalışanların %42'si sık sık gece uyandığını bildirirken, ofis çalışanlarının yalnızca %29'u aynı şeyi bildirmiştir.
• Evden çalışan çalışanlar, özellikle akıllı cihazların kullanımıyla iş ve kişisel yaşam sınırları söz konusu olduğunda daha fazla bulanıklık yaşayabilir.
• Evden çalışanlar, ofis ortamında çalışanlara kıyasla, fişten çekme ve iş gününü bitirme kavramıyla daha fazla mücadele edebilir.


Evde Çalışmanın Stresini Yönetin
Evden çalışıyorsanız ve yoğun bir baskı hissediyorsanız, yalnız olmadığınızı bilin, Academy Lab yanınızda. Evden çalışmanın getirdiği stresi yönetmek için Academy Lab’ ın gün sonu meditasyon eğitimiyle tanışın.
Academylab’ in Home Office çalışanlar için düzenlediği gün sonu veya gün başı meditasyonuyla, Mesai saati bitimi veya başlangıcında yapacağımız workshopumuzla, gün içerisinde oluşan stresi azaltıp mesai sonrası daha kaliteli bir yaşam sağlayabilirsiniz. Ayrıca dileyen katılımcılar mesai saatinden önce sabah meditasyonu yaparak güne ve iş yaşamlarına daha zinde bir başlangıç yapabilirler.
Home Office meditasyonumuzdan yararlanmak için web sitemizden yerinizi alabilirsiniz.