Fintech dünyası son hızla gelişmeye ve hayatımızı heyecan verici bir şekilde değiştirmeye devam ediyor. Bizi bekleyen birçok fintech trendi olsa da bu yıl en çok gelişmenin beklendiği 5 trendi şöyle sıralayabiliriz:

GÖMÜLÜ FİNANS

Gömülü finans pazarı, 2020 yılından bu yana hızla büyüyor. Kapsayıcı fintech girişimleri tarafından yönetilen gömülü finans; gelişmekte olan pazarlar, daha düşük maliyetler ve daha geniş bir müşteri tabanı ile daha az kısıtlayıcı bir ortam sunarak yeniliği teşvik eden bir trend.

TUĞLASIZ BANKALAR

Daha önce erişilemeyen müşteriler için yeni ve benzersiz finansal ürünler ve hizmetler sunan dijital bankalar, çok büyük kitlelere ulaşabiliyor. Sektör, bankacılığın tümüyle dijitalleşmesi için gereken adımları atarken, artık tüm dünyada bankaların odak noktası, ürün ve hizmetleri gerçek zamanlı olarak tüm akıllı cihazlara sunmak.

KONUŞMA TİCARETİ

‘Conversational commerce’ yani konuşma ticareti, henüz gelişme aşamasında olan fintech trendlerinden biri. Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalarda işletme profili açıp buraya ürünler ekleyebilmek mümkün. Bu özellik sayesinde tüketiciler sohbet eder gibi alışveriş yapabiliyor. Konuşma ticaretinin yapılabileceği uygulamaların artması bekleniyor.

BLOCKCHAIN

Blockchain teknolojisi, aslında siber güvenlik konusundaki verimliliği nedeniyle tercih ediliyor. Merkeziyetsiz bir dijital kayıt defteri olan blockchain, özellikle kripto para ile ödeme almayı düşünen kuruluşların hedefinde olacak gibi görünüyor.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİLER

Giyilebilir teknolojilerin kullanımı her geçen gün artarken, buna bağlı olarak geliştirilen finans teknolojileri de kullanılmaya başlanıyor. Günümüzde akıllı telefonla hem ödeme yapmak hem de ödeme almak mümkün. Bu tip mobil ödeme işlemlerinin 2023 yılında akıllı saatler, akıllı bileklikler ve benzeri donanımlarla da yapılabileceği, bu yöntemin yaygınlaşabileceği öngörülüyor.

Siz de fintech dünyasıyla ilgili son trendleri yakalamak, finansal teknoloji okur-yazarlığınızı geliştirmek istiyorsanız, Academy Lab ve Fintech İstanbul iş birliğiyle gerçekleşen Finansal Teknoloji Eğitimleri’ne mutlaka göz atın.