Finansal teknoloji yani fintech, dijital dünyanın şirketlere sunduğu en verimli çözümlerden biri. Finansal teknoloji sayesinde yöneticiler ve girişimciler, işletmelerinin finansal durumunu kelimenin tam anlamıyla ellerinde tutabiliyorlar. Günümüzdeki iş yapma hızı göz önüne alındığında, zamanı en iyi ve en az hata ile yönetmek şirketler için çok önemli. Bu nedenle, rekabetçi kalmak isteyen şirketler için teknoloji en büyük silah.

Finansal teknolojinin işletmelere sunduğu en önemli 4 avantaja bir göz atalım:

1. Gerçek zamanlı veri takibi

Yöneticiler, şirketlerinin mali durumunu her an avuçlarında tutarak kayıpları engelleyebilirler. Diyelim ki, hemen karar verilmesi gereken bir yatırım veya ortaklık fırsatı doğdu. Finansal durumla ilgili hızlı bilgi eksikliği nedeniyle bu fırsat kaçabilir. Artık oyunun kuralı; finansal verilere şirket bilgisayarı olmadan, her yerden erişebilmek…

2. Tek bir yerde yoğunlaşan bilgiler

Yeni teknolojik araç ve yazılımlarla, farklı verileri bir merkezde toplamak mümkün oluyor. Veri kopyalanma riski olmadan, birçok platforma, hesap tablolarına ve şirket çalışanlarına ulaşmaya gerek kalmadan daha hızlı ve güvenli şekilde verilere erişilebiliyor.

3. Daha güvenli karar alma

Finansal yönetim çözümleri, şirketin çeşitli sektörlerle entegrasyonunu sağlar. Bu sayede maliyetler hakkında daha kapsamlı bilgiler elde edilebilir. Yazılımların sunduğu global veriler, yöneticilerin veri ve analizlere dayalı kararlar alabilmelerine yardımcı olur.

4. Maliyet azaltma

Yöneticiler, şirketlerinin en büyük giderlerini tespit etmek için yine teknolojiden yararlanabilir. Böylece maliyetleri azaltabilir, yönetim süreçlerini değiştirebilir veya alternatifler arayabilirler.

Şüphesiz, finansal teknolojiler şirketlere tüm finansal süreçleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak gibi faydalar sağlıyor. Üstelik sadece finans ekiplerinin değil, tüm çalışanların iş yapış modellerini olumlu etkiliyor. Elbette dijital dönüşüm, artık şirketlerin en önemli gündem maddelerinden biri. Academy Lab ve Fintech İstanbul iş birliğiyle gerçekleşen Finansal Teknoloji eğitimleriyle, şirketinizin ve çalışanlarınızın fintech dünyasındaki yolculuğunu destekleyebilirsiniz.

Finans Sektöründe Dijital Dönüşüm, Fintech Alanında KYC Uygulamaları, Yöneticiler İçin Büyük Veri, Finans Sektöründe Siber Güvenlik Düzenlemeleri, Blockchain ve Ödeme Sistemleri ile Finansal Sistemde Fintech’lerin Yeri gibi başlıklarda gerçekleşen eğitimler hakkında bilgi almak için academylabonline.com adresine göz atın.