İş yaşamınızda karşılaştığınız herhangi bir şeye yanıt verecek özgüvene sahip olmak nasıl olurdu? İş görüşmeleri, maaş pazarlıkları, zorlu patronlar ve iş arkadaşları ile çalışma, hatta beklemediğiniz şekilde işinizi kaybettiğiniz durumlar… Tüm bunlarla başa çıkabilmek için doğaçlama tekniklerinden yararlanabileceğinizi söylesek?

İşte başarınızı artırmak ve yanıt verme yeteneğinizi geliştirmek için, kariyerinizde nasıl doğaçlama yapabileceğinize dair birkaç ipucu:

-       Dinleyin: Birçok kişi anlamak için değil, yanıt vermek için dinler. Uzmanlar, bunun kariyerinizde yapabileceğiniz en büyük hatalardan biri olduğunu söylüyor. Dikkatli ve iyi bir dinleyici olun.

-       Cesur olun: Büyük ve önemli kararlar vermekten çekinmeyin.

-       ‘Evet’ deyin: Hemen ‘hayır’ diyerek karşı çıkmak yerine, yeni fikirlerden nasıl yeni sonuçlar alabileceğinizi görmek için ‘Evet’ deyin.

Kariyerinizde doğaçlama tekniklerinden yararlanmak istiyorsanız, Academy Lab’in doğaçlama egzersizleri içeren Spontane Yaratıcılık, Spontaniteyle Etkili İletişim, Modern Muzip Oyunlar, Yaratıcılık Oyunları gibi eğitim ve workshop seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Detaylı bilgi için:

academylabonline.com

[email protected]