“Yüksek tempolu çalışma” çağında, çalışanların hayatları oldukça zorlu ve bu zorluklar sürekli değişiyor. Kurumsal merdivende ilerlemek ve başarılı olmak için becerilerini geliştirmeye ve bilemeye devam etmeleri gerekiyor. Başarı merdivenlerini tırmanırken, hem bu zorluklarla başa çıkmaları hem de yeteneklerini sürekli geliştirmeleri gerekiyor. Tüm bu talepleri karşılamak, çalışanların stres seviyesini artırırken mental ve hatta fiziksel bazı sorunlara yol açabiliyor.

Zihinsel iyilik; pandemi sırası ve sonrasında işverenler ve çalışanlar için gündemin ilk sıralarına yerleşti. Üretkenlik ve çalışan sağlığı arasındaki ilişki daha da önem kazandı. Güçlü bir zihin; yaratıcılığı beslemenin yanı sıra işte karşılaşılan problemleri çözmeyi de kolaylaştırır.

Zihinsel sağlığı iyileştirmenin yollarından biri de, kaygıyı ve stresi azalttığı birçok bilimsel araştırmayla kanıtlanan meditasyon tekniği… Eğer işte yaşadığınız stres, üretkenliğinizi ve moralinizi olumsuz etkiliyorsa çalışırken meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Günlük iş rutininize 10-15 dakikalık bir meditasyon seansı dahil ederek, karşılaştığınız zihinsel ve fiziksel zorluklara karşı daha dirençli olabilirsiniz. İşte çalışırken meditasyon yapmanın 8 şaşırtıcı faydası:

1- İş stresini azaltır.

2- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

3- Tatmin duygusunu artırır.

4- Odaklanmayı ve hafızayı geliştirir.

5- Yaratıcılığı artırır.

6- Grup meditasyonu, çalışan ilişkilerini iyileştirir.

7- Daha iyi karar almayı sağlar.

8- İyi bir liderliği teşvik eder.

Siz de işte stres yaşıyorsanız, üretkenlik ve yaratıcılığınızı geliştirmek istiyorsanız, Academy Lab’in Home Office için Gün Sonu Meditasyonu eğitimine mutlaka göz atmalısınız. Bu workshop’ta, mesai saati bitiminde gün içinde oluşan stresi azaltıp tekrar dengelenebilir ve mesai sonrası daha kaliteli bir yaşam için uygulayabileceğiniz egzersizleri öğrenip uygulayabilirsiniz. Hadi siz de iş arkadaşlarınızla birlikte meditasyonun şaşırtıcı faydalarını deneyimlemeye başlayın.