Pek çoğumuzun sabah güne sıcak bir fincan kahveyle başlaması şaşırtıcı değil. Günlük rutinimizin bir parçası olan kahve enerjimizi yerine getirirken; son anketlere göre, çalışanların büyük kısmı ofiste bir kahve makinesi bulunmasının üretkenliği artırdığına, mutluluk ve iş tatmini sağladığına inanıyor.

Sadece İngiltere’de her gün 95 milyon fincan kahve içildiğini biliyor muydunuz? Peki çalışırken kahve içmek, iş arkadaşlarınızla bir kahve molası vermek veya yorgun bir günün sonunda evde kendinize güzel bir kahve hazırlamak zihninizi ve bedeninizi gerçekte nasıl etkiliyor?

1. ABD’de bilgisayar başında çalışanlarla yapılan bir araştırmaya göre; kahve içmek, kas ağrılarını %48’e kadar azaltıyor.

2. 2014’teki bir çalışmada; yorgun kişilere kafein verildiğinde, çalışma rutinlerine bağlı kalma oranlarının arttığı görüldü.

3. Ofis çalışanlarıyla yapılan bir ankette; kahve, çay ve sıcak içecekler ikram edilen ofislerde çalışanlar, kendilerini daha önemsenmiş ve takdir edilmiş hissettiklerini söyledi.

4. Bilimsel araştırmalar, kahve içmenin odaklanmayı ve dikkati arttırdığını, tepki ve karar alma süresini kısalttığını, hafıza ve konsantrasyonu geliştirdiğini gösteriyor.

5. MIT’de yapılan bir ankette, çalışanların %40’ı, iş arkadaşlarıyla kahve molaları sırasında daha yapıcı ve verimli konuşmalar yapabildiklerini söyledi. Bu sohbetlerin takım çalışmasını ve grup içi verimliliği artırdığı belirlendi.

6. Her gün kahve içmek, Tip 2 diyabet riskini azaltırken; Parkinson, bunama, karaciğer ve kalp hastalıkları, inme ve Alzheimer gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Ayrıca kahve, güçlü kanser savaşçıları olan antioksidanlardan bolca içeriyor.

7. Harvard'da yapılan bir araştırma, günde 4 veya daha fazla fincan kahve içen kadınların depresyona girme riskinin %20 daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Siz de kendiniz ve çalışanlarınız için kahvenin üretkenlik, takım çalışması, motivasyon ve verimliliği artırıcı etkilerinden faydalanmak istiyorsanız; Academy Lab’in renkli ve ilgi çekici bilgilerle dolu Kahve Atölyesi’ne mutlaka göz atmalısınız. Overdose Coffee markasının kurucusu ‘Kahve Sakal’ Ersin Acar ile gerçekleşen atölye çalışmasında; kahve seçimi, demleme mekanikleri, ekipman kullanımı ve kahveyle ilgili dünyada kabul görmüş standartlar hakkında bilgiler edinebilirsiniz.