Çoğumuz aşk hayatımıza yön vermek için astrolojiden yararlanıyoruz. Peki ya kariyerimiz? Siz de burcunuzun iş hayatınızı etkileyebildiğine inananlardan mısınız? Öyleyse profesyonel yaşamdaki karakterlerini daha iyi anlayabilmek için patronunuz ya da çalışanlarınızın burçlarına hemen göz atmalısınız… Tabii kendi burcunuza da!

KOÇ: Enerjik yapılarını iş hayatlarına taşırlar. Karizmaları sayesinde istedikleri işi alabilirler ancak rutine değil, sürekli yeni meydan okumalara ihtiyaç duyarlar. 

BOĞA: Boğa’nın inatçı yapısı iş yerinde güvenilirlik, kararlılık ve pratikliğe dönüşebilir. Rutinleri ve net iletişimi severler.

İKİZLER: Ofisin sosyal kelebeğidir. Dedikodu yapmayı sevseler de, eğlenceli kişilikleri sayesinde onlarla çalışmak çok kolay ve renklidir.

YENGEÇ: Duygusal kişiler olarak tanınan Yengeçler, kendi şirketleriymiş gibi sadık çalışırlar. Ancak ihanete uğradıklarını düşünürlerse her şey tersine dönebilir.

ASLAN: Mekanın sahibi geldi! Her yerde dikkat çekmeyi severler. Fikirlerini açıkça söylemekten çekinmezler. İyi liderlerdir.

BAŞAK: Çalışmak için doğmuş, mükemmeliyetçi kişilerdir. Detaycı ve titizlerdir. Etrafındaki herkes için en iyisini isterler. Kendileri kadar çok çalışmayanlardan rahatsız olurlar.

TERAZİ: Tam bir profesyoneldir. Çekiciliği sebebiyle her ekipte yer almaları istenir. İyi göründükleri zaman kendilerini iyi hissederler ve performansları da artar.

AKREP: Mütevazı olmaya çalışsalar da ekip arkadaşlarının gözünü korkutabilirler. Genellikle bağımsız çalışırlar ancak işlerine sadıklardır.

YAY: Doğal olarak pozitif kişilerdir. Ofisteki aşırı iyimser tavırları, problem çözme becerilerini kötü etkileyebilir.

OĞLAK: Onlar için çalışmak hayattır. Hedeflerine kilitlenmişlerdir. Zekalarıyla öne çıkarlar. Her şeyi planlamayı severler.

KOVA: Kaos ortamında serinkanlı kalabilirler. Kriz yönetiminde başarılılardır. Aile hayatları ve hobilerine işleri kadar önem verirler.

BALIK: Sanatsal ve hayalperest kişilikleri sebebiyle çoğunlukla yaratıcı işlerde çalışırlar. Adlarını spot ışıkları arasına yazdırmak isterler.

Kaynak: Essence.com